Ulrika By (DN) ändrar inställning

Samtidigt som Billström lovar miljarder till förorten (se föregående inlägg) verkar även Ulrika By i DN ha ändrat tonläge. Hon har tidigare försökt positionera sig som en sanningssägare som vågar prata om problemen i förorten. Trots att hon kanske har haft för avsikt att tala för förorten upplever jag och många som bor här att hon inte representerar våra åsikter eller vårt perspektiv. Jag har kritiserat henne vid två tillfällen när hon har skrivit om Tensta (här och här).


I gårdagens DN kommenterade hon Billströms förslag utifrån en delvis ny vinkel. Jag vet inte om det är respons från läsare eller Billströms politik som fått henne att våga prata om segregation som en angelägenhet för alla, även villaägarna i intilliggande områden. Tidigare har hon varit väldigt fokuserad på de specifika förortsproblemen utan att se dem som en del i ett större sammanhang. Hon har i den senaste till och med lyft fram en och annan fördel med förorten, som skolans kompetens och erfarenhet av tvåpråkighet. Jag blir positivt överraskad. Kanske kan detta vara början på ett nytt sätt att prata om segregation och utsatthet och se det som symptom på att något är fel i hela staden, från Stadshuset till ändstationerna på tunnelbane- och pendeltågslinjer.

Idag har DN följt de två kvinnorna som kämpar om makten i Stockholm. Moderaternas Kristina Axén Olins dag inleddes i Tensta med ett besök på Livstycket, där hon tydligen blev imponerad av de vackra textilierna. Även Annika Billströms dag tillbringades delvis i Tensta, med torgmöte i centrum. Bilden som illustrerar Billströms dag visar hur hon uppmuntras av Lennart Svensson - en engagerad tenstabo sedan 1968. Han har ett långt politiskt engagemang bakom sig, men fortfarande är hans röst engagerad och delaktig i debatten. 

Jag hade gärna varit där under både besöken, men har inte känt till dem på förhand. När det affischeras om politiker som kommer till Tensta är det för det mesta med kort framförhållning och bara precis omkring centrum. Synd för alla som vill möta politikerna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback