Livstycket på Nordiska museet


© Livstycket


Livstycket hittar hela tiden på nya roliga saker - nu samarbetar man med Nordiska museet. Livstyckets deltagare har tillsammans med museets personal arbetat kring det svenska kulturarvet och skapat nya mönster och former, som just nu ställs ut. Utställningen pågår ända till den 8 augusti 2010, men varför vänta så länge? Passa på att göra ett besök redan till helgen och samtidigt njuta av sensommaren på Djurgården!

Läs mer:
Nordiska museet
LivstycketFoto: Jessika Wallin © Nordiska museet


Tensta gymnasium 25 år!

Idag den 17 september firar Tensta gymnasium 25-årsjubileum och byter samtidigt namn till Ross Tensta gymnasium. Ross är ett koncept från USA som har införts på skolan. Ett inslag är att all undervisning utgår ifrån kulturhistria, och den sker i små grupper.

När Tensta fick ett eget gymnasium för 25 år sedan var det Norra Latin som flyttade hit från lokalerna på Norra Bantorget.

Läs mer på skolans hemsida:
Historia
Rosskonceptet

Simma lugntDottern går på simskola och jag har införskaffat ett årskort på simhallen. Med kortet följde ett band för att ha det om halsen, vilket var tevligt.  I Tenstahallen kan man inte bara simma utan även träna på gymmet eller gå på gruppträning. Det finns också olika kurser som verkar roliga. Familjelek verkar vara en höjare - hela familjen kan träna tillsammans. Eller varför inte crawlkurs för vuxna..?

Lär mer:
Tensta sim- och idrottshall

Tensta marknad 2009Till helgen är det åter dags för Tensta marknad, en riktig folkfest med musik, mat och marknad. Men redan i morgon fredag ordnas Tenstas egen Idol-tävling i Tensta träff. Klockan 11-14 bedöms de tävlande av en jury. Vem som slutligen vinner avgörs i en final dagen efter på Tensta marknad.

Läs mer:
Hela programmet
Tensta marknads hemsida