Tenstabloggen tar lov - tips på aktiviteter

Nu är det snart höstlov för alla skolbarn och Alla vägar bär till Tensta passar på att ta långledigt under hösten. Inga uppdateringar på ett tag alltså. Men det finns lika mycket som vanligt att hitta på i Tensta: ät indisk mat, handla rättvist, låna böcker, köp vackra textiler, gå på kulturarrangemang, gå på konsthall...

Ha en bra höst, vi hörs i vinter!
Fredrik Reinfeldt mötte elever på Tensta gymnasium

Torsdagen den 8 oktober 2009 besökte statsminister Fredrik Reinfeldt Tensta. Strax före klockan 14 fylldes aulan på Ross Tensta gymnasium av hundratals förväntansfulla elever. Först talade statsministern i cirka 20 minuter om EU, med anledning av det svenska ordförandeskapet. Sedan fick eleverna ställa frågor. Det handlade om aktuella teman som miljön, Afghanistan och euron. En fråga handlade om Turkiets ansökan om att bli medlem i EU. Fredrik Reinfeldt sa att han gärna vill att Turkiet går med i EU, men att alla 27 medlemsländer måste säga ja för att det ska bli så.

Klockan 15 tackade skolans rektor Inger Nyrell statsministern för besöket. Hon sa också att han är välkommen att arbeta som lärare på skolan om han någon gång skulle tröttna på politiken.Mohamed och Haukar var två av eleverna som fick träffa Fredrik Reinfeldt.Fredrik Reinfeldt till Tensta gymnasium

I morgon blir det politik och debatt för hela slanten här i Tensta. Gymnasiet gästas av stadsminister Fredrik Reinfeldt som ska prata om "de svenska ordförandeskapsprioriteringarna, Sveriges och EU:s roll i världen och de utmaningar och möjligheter som unionen står inför nu och kommer att möta i framtiden", samt svara på frågor från eleverna.

På kvällen diskuteras varför "unga svenska musliker reser till kriget i Somalia" på Tensta träff. Ungdomsledare, författare och politiker kommer att diskutera detta och modererar gör Nalin Pekgul.

Läs mer:
Tensta träff
Ross Tensta gymnasium


Åsa Linderborg till biblioteket

I morgon, den 6 oktober, klockan 18.00 gästas Tensta bibliotek av författaren Åsa Linderborg som berättar om sin bok "Mig äger ingen".

Bakom arrangemanget står Föreningen Bliotekets Vänner i Tensta,  Spånga-Tensta Kulturkommitte, ABF Stockholm Västerort och Stockholms stadsbibliotek.

Läs mer:
Biblioteket

Rinkeby tävlar i Körslaget på lördag

Det är dags för en ny omgång av TV4:s serie Körslaget, där kända artister sätter ihop varsin kör och sedan tävlar mot varandra. En av körledarna är Rigo Pencheff. Han har samlat ihop ett gäng skönsångande rinkebybor som på lördag möter körer från Lund, Jönköping och Uppsala.

Om kören från Rinkeby vinner kommer Rigo att få en halv miljon kronor att skänka till välgörande ändamål i Rinkeby. Så se nu till att rösta på lördag!

Läs mer:
Rigos blogg
Rigos favoriter i Tensta