Glad sommar!

Nu är det dags för semester, lagom till den kommande värmeböljan.
Jag tar även ledigt från bloggen och
önskar alla som er som har hittat hit en skön sommar.
Vi ses igen i augusti!Bilden kommer från en liten promenad jag tog med barnen idag.
Vi hittade  blåbär!

Påverka utformningen av Nydalsparken

En av Adam Tenstas favoritplatser i Tensta, Nydalsparken, ska rustas upp. Bland förslagen finns en skatepark, kafé och fler fotboll- och basketplaner.

Onsdagen den 25 juni kan du säga vad du tycker om förslagen eller komma med egna idéer. Samrådsmöte hålls klockan 18 i det gamla torpet Nydal (före detta parklekslokalen).

Läs mer:
Planer för Nydalsparken 
Inbjudan till mötet

Bilden kommer från Stockholms stads hemsida.


Bland björkar och latinosJag hade en väldigt trevlig midsommarafton, som började med dans kring stången vid Spånga kyrka och slutade med festligheter med god mat och trevligt sällskap på Järvafältet. Improviserad underhållning, buffé på marken under ett plötsligt skyfall och en samling människor både från Tensta och andra delar av stan gjorde det till en härlig kväll - trots väderleken. 

 På midsommardagen var det Midsommar Latino. Det var faktiskt första gången jag var där, trots att jag har bott i Tensta några år nu och dessutom är gift med en latino. Men ärligt talat blev jag inte särksilt imponerad. Det var lite för dyrt, lite för regningt och och lite för dålig musik för min smak. I alla fall under den stund jag var där. Folkfesten var det dock inga fel på - kul att se folk vallfärda ut till Eggeby gård! Jag hoppas du också hade en bra midsommar!

Clownen Manne till Eggeby gård

I morgon torsdag (19/6) kommer Clownen Manne & Co till Eggeby gård med Parkteatern. Det är 32:a året i rad för Manne, som nu även har med sig sina barn Maria och Olle. Dans, musik och clowneri utlovas i denna familjeföreställning.

Föreställningen är gratis och varar i 45 minuter.
Klockan 11 börjar den.
För mer info se
Parkteaterns hemsida.

Bild från Parkteatern.


Midsommar hela veckan

 

i Tensta firas midsommar ordentligt:

torsdag den 19 kan alla barn fira midsommar i Erikslunds parklek från klockan 10.15.

midsommarafton den 20 blir det traditionsenligt firande vid Spånga kyrka med start klockan 14, då midsommarstången kläs. En halvtimme senare reses den och det blir självklart sång, dans och lekar runt stången. Spånga folkdansgille har också sitt sedvanliga dansprogram.

Slutligen avslutas midsommarfirandet på midsommardagen den 21 då den sjuttonde Midsommar Latino går av stapeln på Eggeby gård / Järva folkets park. Det blir olika latinamerikanske rytmer - salsa, samba, folkdans, tango m.m. Se hela
progammet här.

Avslutning på Erikslund


Är du mellan 16 och 19?

Då och då får jag mejl från studenter som ska arbeta med Tensta på ångot sätt - ofta handlar det antingen om konstnärligt arbete eller om sociologiskt undersökande. Nyligen hörde Arman Afg från Stockholms universitetet av sig angende det sistnämnda. Han skriver:

"Undersökningen kommer att handla om Tensta ungdomarnas upplevelse av segregation, samt deras framtids visioner. Vi söker ungdomar mellan 16-19 som bor i Tensta som har lätt för att berätta om sina åsikter. Vi skulle dessutom behöva  en hel del fakta om området t.ex. om dess bakgrund, vad är det som ska ske i framtiden. Om det finns några projekt för att lyfta upp Tensta som område. Men det viktigaste för vår undersökning är att få tag på ungdomar ca 10 personer som är hälften killar och resten tjejer.
Har du tips eller känner du folk i området så skulle vi vara jätte tacksamma."

Kanske är du som läser detta rätt person? Eller kanske känner du någon som är det?
Skicka i sådana fall ett mejl till Arman på
armanafg13@hotmail.com.


Studentens lyckliga dag

På bussen i morse satt några vitklädda tjejer med studentmössa och en kille i kostym. På Vi var några andra studenter inne och handlade öl. Idag klockan 14.00 springer de ut, alla som tar studenten från Tensta gymnasium. Även om jag inte känner någon personligen, vill jag passa på att lyckönska alla studenter från Tensta. Ni kommer säkert att bli framgångsrika i era fortsatta liv, ovasett om ni väljer att studera, arbeta, resa eller göra något annat. Lycka till!