Glad sommar!

Nu tar jag ledig från bloggen ett tag, men återkommer efter sommaren.
Tack för att du läser  och välkommen tillbaka!
Nu hoppas vi på en varm och skön sommar.

Hälsningar
Annelie

PS. Tensta konsthall har fått en ny hemsida - missa inte att
göra ett besök!

Melinda om invigningen av Järva cykelled

Idag är Melinda gästskribent på Tenstabloggen. Hon kommer ursprungligen från Ungern, men har bott i Sverige i 18 år, varav de senaste sju i Tensta. Här är hennes rapport frå invigningen av Järva cykelled förra veckan:

Vi kom fram till Akalla by nästan prick kl 15.00 och där fanns redan en tapper skara cykelentusiaster. Men flera skulle vi bli; cyklister kom från alla håll och kanter.Till och med två klasser från en skola i Sollentuna var närvarande. Annars var medelåldern tämligen högt på deltagarna, men det kan förklaras med tidpunkten för träffen. Inte ens de som glömde sin cykel hemma gick lottlösa; det fanns nämligen lånecyklar till hands. (Sådana där gulliga, blåa, Alvedon-logga på bakhjulet, står i vanliga fall på speciella stationer i City.) Ett långbord stod uppställt, med ett dignande fruktfat och dricka för de som behövde påfyllning innan premiärturen. Cykelhjälmar fanns till salu för ett förmånligt pris, dock endast i storlek large.
De som skulle cykla med på "loppet" fick en cykelkarta gratis, annars gick det bra att köpa för en självkostnadspris; 60 kr.
Det är en mycket välgjord karta, jag rekommenderar alla som bor runt Järvafältet att införskaffa. Jag tror att vi kommer att ha massor av glädje och nytta av det under sommaren.

Efter invigningstalet var det äntligen dags att klippa bandet och hoppa upp på bågarna. Det blåste något enormt den dagen, men alla kämpade hjältemodigt. Mest imponerad blev av mina barns (4 och 7 år) insatser, då de så uthålligt trampade på
genom hela den (2 km) långa turen. Den sista lilla sträckan mellan Husby gård och Akalla by hann vi inte med, utan vek av till Husbybadet, och skyndade till simskolan. Alla tyckte att det var synd att vi ej följde med cykelskaran ända tillbaka och deltog i tårtkalaset efteråt.