DN Webb-TV: Röster från Tensta
Irene Molina: Min slutsats efter alla dessa år, både som boende och sedan som forskare, är att det här är ett helt vanligt område med helt vanliga människor.
Markku Huovila: Fördomar om Tensta, det har man innan man har kommti hit. Tensta är något slags frihet. För mig är det frihet.
Malla Taipale: För oss är det självklart att det talas olika språk, även om svenska är det gemensamma språket.

Klippet kommer från DN, som även publicerar en artikel om
segregationen i Stockholm.

Grundkurs i Tenstarealia
DN Bostad presenterar varje vecka en stadsdel och idag hade turen kommit till Tensta. Bland alla kortfattade faktauppgifter finner jag information om folkmängd (17 281), antal barnfamiljer (2399), antal bostäder (5802 flerbostadshus och 105 småhus) och antal arbetslösa (1028). I faktarutan presenteras också den genomsnittliga tenstabon: både man och kvinna är 32 år, de har 2,1 barn och tjänar 171 100 kronor per år. Deras namn är Anna och Mohamed och under ett år är de sjuka 46,4 dagar. Barnen heter (något förvånande) Klara och Lukas. Känner du igen dig? Eller din granne?

Om Ellen Key och kärleken på biblioteket

Den 13 februari klockan 13.00 besöker Anneli Jordahl biblioteket i Tensta för att berätta om sin bok  "Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet)", en kärleksroman om Ellen Key som fått ett fint mottangande av läsare.

 

Besöket ordnas av Stockholms stadsbibliotek, Bibliotekets vänner, ABF Västerort och Spånga-Tensta Kultutkommitté.

 


Läs mer:

Recension i DN