Våga fira annorlunda

Snart är det midsommar igen, vilket kommer att firas under flera dagar här i Tensta.

torsdag den 21 juni börjar firandet redan klockan 10 i
Erikslunds parklek, med sång och dans för alla barn.  

Midsommarafton den 22 juni firas som vanligt vid Prästgården intill Spånga kyrka. Klockan 14 börjar stången kläs, sedan blir det traditionsenligt folkdans, dans runt stången, lotterier och fika. Det brukar vara en trevlig stämning och ett av de få tillfällen då folk från Spångas olika delar faktiskt möts kring ett gemensamt firande.

Midsommar Latino avslutar midsommarfirandet i Tensta på lördag den 23 juni, med ett program för hela familjen under hela dagen och kvällen. För barnen blir det bland annat marionetteater med gruppen "El Puente". På scenen blandas olika musikstilar som tango, folkmusik, rap, pop, samba m.m. från den spansktalande världen och dessutom kommer det att finnas hantverk, mat och annat trevligt. Våga fira annorlunda, som det står på festivalens hemsida.

Glad midsommar önskar jag alla som ska fira här i Tensta eller på annat håll!

Nationaldagsfirande i Spånga-Tensta

image242


Imorgon den 6 juni finns det möjlighet att fira nationaldagen i Spånga-Tensta. Klockan 13.00 börjar firandet på Spånga IP. Firandet pågår i två timmar och innahåller följande:

- Jasim Mohamed och barn från Hjulstaskolan läser poesi
- Rap med One Nation
- Spånga Folkdansgille
- Allsång med spelmanslaget Trätakt
- Testa din bolltalang med Tensta Basket och Spånga Basket
- Taekwando uppvisning med Assyriska Taekwando
- Spela bangolf

Fri entré.


image243

> DN skriver om andra platser i Stockholm där nationaldagen kommer att firas. Dock har man missat Spånga-Tensta i sammanställningen om platser utanför tullarna.