Helgens nöjen

Nu i helgen händer det mycket!  

FREDAG 30 MAJ

Tensta konsthall - Cities are made of this
Presentation av det vinnande förslaget i en tävling för studenter på Arkitekturhögskolan och KTH.
Vernissage från klockan 18.
Läs mer på
konsthallens hemsida och projektets hemsida.

LÖRDAG 31 MAJ

Gospelkonsert i Tenstakyrkan
Tre körer sjunger gospel från klockan 18.
Mer info här.

Eggebystämman på Eggeby gård
Musik, dans, mat, utställning m.m.
Läs mer på www.eggeby.nu

Vårfest i Spånga By
Ridning, marionettteater, hoppborg m.m.
Tid: 12-16
Kontaktuppgifter

Naturliga favoriter

Nu har det blivit dags för ytterligare några favoriter i Tensta. Den här gången är det min vän Olga Magnusson, tenstabo och konstnär, som tipsar om fem platser hon trivs på. Olga målar till vardags porträtt, men hon tar även mycket vackra fotografier. Ett av dem får illustrera hennes lista.

image309
Favoritkullen.
Foto: Olga Magnusson


Olgas favoriter:

1. Kullen
Mellan huset på Skäftingebacken 8 och gångvägen som löper längst med Hagstråket (alldeles intill parkeringen) ligger en liten, liten kulle/bergsknalle. Den kullen är en oas!    

2. Svalkande damm
När det är sommar och riktigt varmt är det skönt att svalka fötterna i dammen vid Erikslundsparken under de stora träden.    

3. Fönstershopping
Tycker om att gå i gallerian ibland innan affärerna öppnat och titta i skyltfönstren.    

4. Sagolik skog
När man går ut på Järvafältet, tar till vänster vid den sista vita lilla kolonistugan så öppnar det upp ett fält. Där, på andra sidan finns det en liten skog. Vacker som en saga!    

5. Pilträden
Tycker det är så vackert med alla pilträden och det ljusa gruset vid badhuset, biblioteket och gymnasiet!


Mer om Olga:
Olga Portrait
Vykort från Tensta
Wikipedia

Fler favoriter:
Pontus Herin
Adam Tensta
Anna Lindhagen
Skriv din egen lista!

Bakary Sisay - favorit på Livstycket

image308image307
Bakary visar upp sitt arbete.

Livstyckets vårmarknad förra veckan var som vanligt en varm och färgstark tillställning, där förgrundsgestalten Birgitta Notlöf tog emot oss besökare med ett leende. Som vanligt var allt mycket vackert och originellt - men jag hittade ändå en favorit. Bakary Sisay från Gambia visade upp sin konst både i form av tavlor och tyger som hade blivit till kuddar.

Han berättade att han aldrig gör skisser, utan sätter sig ner och börjar skapa direkt. När jag tog fram kameran ville han gärna att jag skulle fotografera honom i arbete. Han verkade trivas med verksamheten på Livstycket och uppmärksamheten kring hans konst . Stolt visade han upp ett rött pass som visade att han numera även är svensk medborgare.

Läs mer:
Läkande konst på Livstycket

Vernissage och vårmarknad

image306

Denna vecka går i konstens tecken här i Tensta. Först ut är Livstycket som på torsdag har vårmarknad, i år med riktigt generösa öppettider: från åtta till åtta!

Livstycket ligger på Tenstagången 20, mitt i centrum. Här erbjuds utbildning i svenska och design för invandrare och flyktingar - vilket resulterar i vackra tyger och ting i typisk Livstycket-stil. Läs mer på
deras hemsida.

Bara en dag senare, på fredag, är det vernissage på Kulturkaféet i Tensta träff, där Markku Huovila och Marcello Lentini ställer ut konst på temat "stammar".  Örjan Hultén Trio underhåller. Tid: 17-20. Utställningen pågår till den 6 juni. Mer info här.

Vill du driva en konsthall?

Är du...

visionär, modig, stark, karismatisk, tydlig, kreativ, flexibel, öppen, självständig, smart, kommunikativ, samarbetsvillig, lyhörd, helhetsseende, ansvarsfull, kvalitetsmedveten, nytänkande och vis...

samt

har kunskap och erfarenhet av den samtida internationella konstscenen och har erfarenhet av att leda personal mot höga mål med begränsade resurser?


Då kan du bli nästa
chef på Tensta konsthall.För övrigt konstaterade jag i morse när jag kom till Universitetet med tunnelbanan, att samtliga (!!!) glasrutor vid ingången där var krossade. Så omfattande skadegöralse vet jag inte om jag har sett någonstans tidigare. Frågan är om jag i morgon får ta cykeln till universitetet, för att SL drar in tunnelbanan dit...

Öppet möte om tryggheten

Från stadsdelens hemsida:

"Vad kan vi göra tillsammans?

Det har på sista tiden varit mycket stenkastning, skadegörelse och stängda T-baneuppgångar i vår stadsdel. Så här kan vi inte ha det. Därför bjuder vi in till ett öppet möte onsdagen den 7 maj, klockan 18.00 i Tensta Träff, för att se vad vi gemensamt kan arbeta med för att förbättra tryggheten i vår stadsdel. 
Välkomna!
Ann-Katrin Åslund, ordförande Spånga-Tensta stadsdelsnämnd (fp)"