Framtidens Stockholmsregion

97287-120“The first step to a better future is imagining one.” 

Orden ovan läser jag på ett foto från en workshop på
Färgfabriken. Under namnet ”Urban Turntable” har man försökt utforska vilka möjligheter som finns i Stockholmsregionen med ett perspektiv på 30 år. Idéer och visioner ställs sedan ut för allmänheten att beskåda.

Spännande, med tanke på exempelvis de visioner som finns för Kista med omnejd. Tanken är att skapa en ny knutpunkt i Kista som binder samman närliggande områden, vilka inkluderar allt från naturreservat och villakvarter till industriområden och miljonprogramshus.  

Ett besök på Färgfabriken kanske kan ge några ledtrådar om hur Stockholmsregionen skulle kunna utvecklas. Det är just visionerna som är intressanta – människor med visioner gör mig både glad och hoppfull inför framtiden.

Kommentarer
Postat av: Haydee

Hej!
Jag har skrivit flera uppsatser (B- och C-), men alla har på något sätt handlat om tvåspråkiga barns språkinlärning /-användning.

Postat av: O L G A

Ja visst är det så. Allt börjar med en tanke, en dröm, en önskan, en längtan, en VISION! Jag känner att platsen här - Tensta - ruvar på spännande möjligheter.

P.S. Det gick bra ikväll!

2006-10-30 @ 21:34:48
URL: http://staffli.blogg.se
Postat av: Annelie

Haydee: Det låter spännande! Tvåspråkighet intresserar mig också, men just nu funderar jag i lite andra banor. Kanska blir det någon form av attityd-undersökning...

Olga: Tack för idag! Roligt att det gick bra för dig - kanske kommer du en dag att tänka tillbaka på idag som startpunkten för ett nytt genombrott!

2006-10-30 @ 21:41:39
URL: http://tensta.blogg.se
Postat av: Haydee

Jag har också varit väldigt intresserad av att göra olika typer av attityd-undersökningar, men de har inte blivit av (än).. Vilken typ av frågeställning har du tänkt på?

Postat av: sara

vilken fin och intressant blogg! ett verkligt bra initiativ till att förändra den (tyvärr) härskande bilden om tensta. ingen plats är bara fylld av mörker, precis som inte heller någon plats bara är fylld av ljus.

2006-10-30 @ 22:04:50
URL: http://sssarasss.blogspot.com
Postat av: sara

vilken fin och intressant blogg! ett verkligt bra initiativ till att förändra den (tyvärr) härskande bilden av tensta. ingen plats är endast fylld av mörker, ingen plats är endast fylld av ljus.

2006-10-30 @ 22:06:05
URL: http://sssarasss.blogspot.com
Postat av: Annelie

Haydee: Det är det jag funderar på. Jag skulle gärna vilja intervjua lärare om deras arbete. Jag vill komma ut i verkligheten och få lite intryck, som motvikt till all teori.

Sara: Tack ,det var roligt att höra.

2006-10-30 @ 22:20:45
URL: http://tensta.blogg.se
Postat av: Haydee

Ok, det där fick mig att tänka på att det skulle vara jätteintressant att höra vad svensklärarna tycker om att de även ska undervisa klasser i svenska som andraspråk utan att ha någon utbildning i det ämnet.

Postat av: Annelie

Bra idé! Hm, det finns så mycket att ta reda på att det är svårt att avgränsa sig :) Men förhoppningsvis kommer jag att författa fler uppsatser så småningom. Tack för din idé, jag kanske spinner vidare på den!

2006-10-30 @ 22:46:29
URL: http://tensta.blogg.se
Postat av: Haydee

Berätta sedan vad du kommit fram till! :)

Postat av: Annelie

Jag ska rapportera, men det dröjer nog ett tag innan jag kommer fram till något!

2006-10-30 @ 22:59:42
URL: http://tensta.blogg.se
Postat av: Anna

Åh tack för tipset!! Det låter ju hur bra som helst ju, tror jag ska ta en tripp och kolla in den där utställningen

2006-10-31 @ 06:44:17
URL: http://litenoettrig.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback