Arkitekturskolan till Tensta nästa höst?

I dagens ABC-nytt berättar Erik Stenberg, prefekt vid KTH:s Arkitekturskola och tenstabo, om sina planer på att öppna en filial i Tensta. Redan nästa höst hoppas man kunna starta. Tanken är att ha större bredd i rekryteringen av studenter till Arkitekturskolan.  

-Tensta är byggt som en enfald, det vill säga alla lägenheter ser likadana ut, och om vi vill fortsätta bygga på det sättet så ska vi fortsätta att ha likadana studenter, men om vi vill att samhället ska vara uppbyggt av en mångfald så måste vi beakta att det finns många olika individer och alla de borde kunna få sin plats på KTH, säger han till ABC-nytt.

Tenstas centrala läge framhävs, i relation till Kista, den planeraed Förbifart Stockholm och Barkarby. Erik Stenberg visar att det går att se Stockholm på andra sätt än med innerstaden som medelpunkt.

Uppdatering 061211: Inslaget går nu att se på svt.se.


Kommentarer
Postat av: OL G A

Såg det också. La du märke till bilderna som visades? Tensta skildrades rätt upp och ner och inte vinklat som sjaskigt och skamtilat. Det kändes bra.
Jag är glad att vi har Erik Stenberg här i Tensta!

P.S. Har för första gången skrivit ett lååångt inlägg påmin blogg.

Postat av: Annnelie

Jag såg tyvärr inte hela inslaget, men jag ska titta på det så fort det kommer upp på svt.se. Det jag såg tyckte jag gav en rättvisande bild.

2006-12-11 @ 10:47:28
URL: http://tensta.blogg.se
Postat av: Anna

Jag såg det där! Superduper, honom sätter jag upp på min "intervjua-lista"

2006-12-11 @ 13:13:44
URL: http://litenoettrig.blogg.se
Postat av: Annelie

Gör det! Han är väldigt trevlig. Håll utkik här framöver, det kommer att hända mer spännande saker i Tensta under veckan!

2006-12-11 @ 13:20:40
URL: http://tensta.blogg.se
Postat av: Anna

om du vill kan jag puffa för saker som händer i Tensta på slummer. Vi har visserligen tagit en liten paus men vi uppdaterar iallafall nyheterna och så använder vi dem i TV4 sen ;)

2006-12-11 @ 15:47:15
URL: http://litenoettrig.blogg.se
Postat av: Annelie

Det låter bra! Ett stort problem är att informationen ofta kommer sent, bara dagar innan evenemangen. Jag ska hålla ögonen öppna och rapportera vidare till er under nästa år!

2006-12-11 @ 18:46:42
URL: http://tensta.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback