Konsthallen på lördag: Polyglottolalia öppnar!

Vi är nog många som går och drömmer om att få en tung kulturinstitution till Tensta, utöver konsthallen. Det har talats om ett migrationsmuseum på Järvafältet. Personligen skulle jag gärna se någon typ av språkmuseum här i Tensta, som med hjälp av ljud, ljus, bilder, texter och upplevelser fångar något av det som är tjusningen med språk; som visar likheter där vi inte förväntar oss dem; som visar skillnader i det oväntade; som visar skönheten i fonetiken och det sinnrika i grammatiken.
Än så länge finns inget språkmuseum, men glädjande nog kommer nästa utställning på Tensta konsthall att ha just språket som tema. En lek med orden för en flerspråkig person (polyglott) och tungomålstalande (glossolali) ger utställningens namn: Polyglottolalia.

Polyglottolalia utforskar gränserna för talad och skriven kommunikation, och berättandets form och värde. Utställningen undersöker språket vid den punkt där det utvidgas, bryter samman eller blir extatiskt. Det är från denna plats vi berättar våra historier och förlorar oss i orden.Projektet för samman vitt skilda angelägenheter som förenas i en gemensam förundran över hur språk utvecklas, förfaller, blir begripligt och skapar nonsens.


lördag mellan klockan 12 och 17 är det öppning. Klockan 14 uppträder

Agnes Mercedes på det påhittade "sprak-språket" och en timme senare blir det performance med Erik Bünger under rubriken "A lecture on schizophonia". Utställningen pågår till och med den 30 maj.

Läs mer:
Tensta konsthall


Kommentarer
Postat av: Pumita

Hihi, underbart ord! Fast det gäller att hålla tungan rätt i mun.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback