Tensta får terass mot Järvafältet

"Tensta terrass." Kanske kommer de nya husen som ska byggas över E18 vid vattentornet att kallas så. City skriver idag om ett förslag på hur en sådan bebyggelse skulle kunna se ut. När E18 byggs om kommer den att delvis gå i tunnel förbi Tensta och Rinkeby, vilket ger mark att bygga lägenheter på. Arkitektkontoret ÅWL:s förslag visar härligt stora balkonger ut mot Järvafältet, som genom överdäckningarna blir mer lättillgängligt för oss i Tensta.

Om man går in och tittar på bilderna som finns på arkitektkontorets hemsida finns en flygbild över området, med vattentornet i centrum. Och på det stora runda taket ligger skymtar små svarta fläckar som inte kan vara annat än människor. Det verkar riktigt lovande. Ska vi få ett utkikstorn? En restaurang på toppen?

I artikeln uttalar sig en mäklare om hur prisbilden skulle kunna se ut:

- Runt 18 000 kronor kvadratmetern. Man ska inte ha för stora förhoppningar. Det här är inte Frösunda eller Ulriksdal, och Kista är stjärnan härute. Där går liknande terrasslägenheter för 21 000 kronor kvadraten.


Med tanke på att de lägenheter i Tensta som finns på Hemnet nu ligger på ungefär hälften så mycket per kvadrat låter det riktigt mycket. Kanske blir Tensta lite fint i kanten om några år?

Uppdatering: Jag skrev till arkitektkontoret och frågade om deras idéer för vattentornet. Bertil Molin svarade: "Vår idé var att ha någon typ av utåtriktad verksamhet i påbyggnaden som kunde dra folk - utsikten över fältet är ju säkert fantastisk! Kanske restaurang, galleri, sportverksamhet, ungdomsverksamhet eller något liknande. Det är nog bra fantasin som sätter gränser...men tyvärr vill inte Stockholm Vatten ha någon annan verksamhet i sin byggnad..."
Det tycker jag var en tråkig inställning från Stockholm Vatten!

Läs mer:
City: Gräset kommer närmare i Tensta
ÅWL Arkitekter

Bilderna kommer från ÅWL Arkitekter.


Kommentarer
Postat av: linnea

om 5 år kanske dom har börjat med det där?

Postat av: O L G A

Tog en promenad här om kvällen där de planerade husen kan komma att stå... Då ommer vi att få många nya grannar om vi är kvar. Och Elisabeth blir av med sin fina utsikt. Det talades om övertäckning av E18 redan när vi flyttade hit för 4,5 år sedan - som ett försäljningsargument. För vägen låter verkligen. Men om man låtsas att det är havets brus man hör känns allt mycket bättre. Jag förstår nu att övertäckningen bara handlade om att frigöra lite attraktiv mark för nybyggen och inget annat. Vi kommer att höra det brusande havet precis lika bra efter att det byggts hus på ett par ställen över vägen...

2009-01-24 @ 14:15:47
URL: http://thathouse.blogspot.com
Postat av: Annelie

Linnea: Det är ju fortfarande på idéstadiet, så det lär dröja.Olga: Vilken bra inställning - att tänka sig havets brus. Det är väl ett bra försäljningsargument om något? :-)

2009-01-24 @ 15:07:57
URL: http://tensta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback