Kulturhuschefen vill till Tensta

Eric Sjöström, chef för Kulturhuset, skriver i sin blogg att han kan tänka sig att inviga ett nytt kulturhus på Järva. Idén föddes på ett möte med representanter för Järvalyftet:

Järvalyftet innebär i korthet att bra boende, trygghet och fler jobb ska vara självklarheter. Åsså förstås kultur! När vi skiljdes åt för dagen enades vi om att vi tillsammans ska ta fram både en kort- och en långsiktig plan för kulturens roll i satsningen i området. Man måste ju alltid tänka stort, så det vore väl fantastiskt om vi om fem år kan inviga ett splitternytt kulturhus i Kista eller Tensta...!
 
Jag tycker det låter som en lysande idé. Stadsteatern har en scen i Skärholmen, vi behöver något liknande på den här sidan stan. En bättre plats för ett kulturhus än Tensta är svårt att tänka sig. Det finns en bra obebyggd tomt bakom Tensta gymnasium där en kulturhusbyggnad skulle göra sig bra. Vi ses där om fem år, Eric!

Läs mer:
Eric Sjöströms blogg
Kulturhuset
Järvalyftet

Kommentarer
Postat av: Ulf Larsson

Hej Det låter som en mycket bra ide att få ett kulturhus till Tensta. Det kan också var ett annat alternativ att bygga på P-huset vid Taxingeplan. Sedan behövs det en rejäl parkering vid Tensta Träff på den plats du förslog. När det är fest på Tensta Träff finns ingen parkering att tillgå sent på kvällen, varför många kör in och parkerar i naturen eller på gräsmattorna.

Postat av: Annelie

Det är sant! Över huvud taget kan det behövas fler parkeringplatser där människor faktiskt är, som till exempel i anslutning till grönområden där folk grillar på sommaren. Och kanske något färre parkeringhus - förvandla dem till kulturhus istället!

2009-01-31 @ 21:41:36
URL: http://tensta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback