Konstiga kläder i konsthallen

Du som är observant har noterat att Helene och Ernst Billgren dök upp i förra inlägget om helgens Tensta marknad. Anledningen är att Helene Billgren är en av konstnärerna som har skapat kläder för utställningen Artist Clothing som just nu visas på Tensta konsthall. IDG skriver kort vad det handlar om och visar en bild på "fluffy stuff", ett minst sagt udda klädesplagg. Malin som skriver Malinbloggen har varit och sett utställningen:

"Till utställningen finns en sorts tidning som man har glädje av att läsa hemma. Tyvärr är den tryckt i ett bångligt format och med litet typsnitt. Faktum är att det provocerade mig ganska mycket. Ljuset i konsthallen är mycket dämpat och det tillsammans med den otillgängliga 'utställningskatalogen' gjorde det hart när omöjligt att läsa på plats. Kanske var det en tanke?"

Hon känner sig exkluderad av att texten var så otillgänglig. Det känner jag igen från tidigare utställningar, där texten i liten stil har varit tryckt på rutat papper. Helt i linje med konsthallen grafiska profil, men som sagt tröttsamt att läsa. Precis som konsthallens hemsida, där du kan se fler bilder från utställninge och läsa mer, om du ids.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback