Vackra visioner när miljoner regnar över Järvafältet

image258 image259
Tänkt förändring av gård på Tensta allé. Bilder från Svenska Bostäder.


Svenska Bostäder
presenterade idag en stor satsning på att förbättra miljön för de boende på Järvafältet. I ett pressmeddelande skriver man:

"- Järvalyftet är ett nytt sätt att arbete med stadsförnyelse. Det här är inte ett kortsiktigt projekt, utan en långsiktig investering som sträcker sig minst ett decennium framöver, säger Kristina Alvendal (m), ordförande i Svenska Bostäder.

Idag presenterades idéer för omfattande fysiska förändringar av stadsmiljön. Utgångspunkten är att ta ett helhetsgrepp om hela stadsdelar, snarare än göra akuta punktinsatser. Bland åtgärderna finns att bygga bort loftgångar, skapa fler affärslokaler och tryggare gatumiljöer samt att riva fastigheter för att ge plats för en mer varierad bebyggelse.

- Den yttre miljön behöver förändras radikalt för att området ska upplevas som trivsammare och tryggare. Vi har sett i de undersökningar vi gjort bland Järvabor att det finns en stor vilja till förändring. Många vill bo kvar i området, men ser stora upprustningsbehov av sina hus och miljön omkring, säger Göran Wendel, VD på Svenska Bostäder."

På sin
hemsida presenterar Svenska bostäder några visioner om hur det kan komma att se ut. Återstår att se om det blir lika vackert i verkligheten.

Läs mer:
Aftonbladet
DN


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback