Våga fira annorlunda

Snart är det midsommar igen, vilket kommer att firas under flera dagar här i Tensta.

torsdag den 21 juni börjar firandet redan klockan 10 i
Erikslunds parklek, med sång och dans för alla barn.  

Midsommarafton den 22 juni firas som vanligt vid Prästgården intill Spånga kyrka. Klockan 14 börjar stången kläs, sedan blir det traditionsenligt folkdans, dans runt stången, lotterier och fika. Det brukar vara en trevlig stämning och ett av de få tillfällen då folk från Spångas olika delar faktiskt möts kring ett gemensamt firande.

Midsommar Latino avslutar midsommarfirandet i Tensta på lördag den 23 juni, med ett program för hela familjen under hela dagen och kvällen. För barnen blir det bland annat marionetteater med gruppen "El Puente". På scenen blandas olika musikstilar som tango, folkmusik, rap, pop, samba m.m. från den spansktalande världen och dessutom kommer det att finnas hantverk, mat och annat trevligt. Våga fira annorlunda, som det står på festivalens hemsida.

Glad midsommar önskar jag alla som ska fira här i Tensta eller på annat håll!

Kommentarer
Postat av: O L G A

Vädret var inte så inbjudande vid 10 idag...
Kanske ses vi vid prästgården i morgon.
GLAD midsommar till er, Annelie!

Postat av: alias anneli

Ja, det var mkt folk där vid Prästgården. Kom lagomt för att se stången bäras till resning. Snyggt! Kul att se att bärarna först stod åt olika håll...
Vädret var lite mulet, men inget regn. Roligt att se alla finklädda små barn! Samt hembakat till kaffet är också alltid super!

2007-06-24 @ 20:33:19
URL: http://anneli.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback