Fest och fyrverkeri under årets Tensta marknad

I helgen kommer Tensta ännu en gång att förvandlas till en plats fylld av musik, god mat, glada människor,  poesi, fest och fyrverkeri. Det är dags för den tjugonde upplagan av Tensta marknad.

Klockan 13 på lördag den 1 september drar det igång. Då står skolelever för underhållningen. En timme senare invigs marknaden med tal för att sedan övergå i en kavalkad av musik från olika delar av världen, folkdans, fyrverkeri, ansiktsmålning m.m. Underhållningen pågår fram till klockan 18 på söndagen. För alla som är nyfikna på att se Adam Tensta uppträda kommer han att stå på scen på söndag kl. 14.30. 

Dessutom har Jasim Mohamed som vanligt satt ihop ett imponerande program för Bagdad Café, som redan har dragit igång. Hela helgen blandas poesi med musik, även detta på en rad olika språk. Dessutom finns en programpunkt för barn som jag vill lyfta fram lite extra:  

På lördag klockan 11.00 och 13.00 ges teaterföreställningen Ludde och Gnutta på biblioteket. Teater Svea Sträng framför pjäsen, som riktar sig till barn från 2 år och uppåt. Det går bra att boka platser på tel. 508 30 617.

image248


Knallemarknad blir det givetvis också, samt matförsäljning. Jag ser också att man i år lockar med ett karaoketält(!).  Förhoppningsvis kommer marknaden att locka mycket folk från hela stan, oavsett om det är för att se på folkdansuppvisning, kurdissk musik eller för att äta gott.  Även om det inte lär bli samma folkfest som under förra årets bomässa/marknad, så hoppas jag på en härlig helg i Tensta!

Läs mer om marknaden på dess
hemsida. Hela underhållningsprogrammet hittar du här och Bagdad Cafés program finner du här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback