Måleri i det fria och en pannkaka på rymmen

97287-8097287-7997287-78

Idag var en riktig toppendag för barnen här i Tensta, trots det trista vädret. Min vän Linn kom på besök med sin son, som är jämngammal med min dotter. Efter en snabb lunch promenerade vi bort till
Spånga By där det var en massa aktiviteter på gång. Häst och vagn, ansiktsmålning och en trollkarl lockade många barn och föräldrar till parkleken med sin 4H-gård. Våra knattar nöjde sig dock med klätterställningarna ett bra tag, innan de gick över till att måla med vattenfärg på ett jättelika papper som satt uppe på en husgavel. Vilken lycka för våra små konstnärer - ett så stort papper skulle inte ens få plats hemma hos oss! Med färg både i ansiktet och på kläderna gick vi vidare. 

 

97287-81På biblioteket väntade nämligen någon som visade sig vara minst lika roligt. Dramapedagog Agneta Malmén-Danielsson hade kommit till biblioteket för att berätta "Sagan om pannkakan". Det hela kallas för dramalek, vilket betydde att Agneta lockade in barnen i sagan med hjälp av handdockor, sånger, rörelser och en fantastisk berättarröst. Till och med min ettåriga son försökte göra rörelserna med händerna och snurrade förtjust runt, runt precis som pannkakan.

Resultatet blev en oemotståndligt charmig berättelse som lockade både barnen och föräldrarna att delta. Som vuxen är det lätt att uppfatta att det är ett lyckat pedagogiskt sätt att berätta en historia, men jag tror att barnen bara hade väldigt roligt.


Agneta driver Teater Tummeliten och hon kommer tillbaka till Tensta bibliotek två gånger under hösten. Detta vill man verkligen inte missa.


Den 14 oktober klockan 15.00 framför hon pjäsen ”Vanten” och den 18 november samma tid bjuds barnen på ”Bockarna Bruse”.


Platser bokas tidigast en vecka före programmen. Mer info här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback