Från Mexikos nationaldag till svensk valdag

97287-6997287-68

Idag bjöd Mexikos
ambassad på firande av Mexikos 196:e nationaldagNybrokajen 11. Det var Grito de Independencia, sång och dans. Emellanåt steg stämningen ordentligt och folk i publiken tjoade och hurrade till den känsloladdade sången. Själv kunde jag bara hänga med i texten till Cielito Lindo. Efter programmet på scen bjöds det på antojitos mexicanos och dryck.   

Från Mexikansk nationalism till svensk demokrati: i morgon är det äntligen dags att rösta. Jag uppmanar alla som inte redan har röstat att göra det i morgon. Speciellt du som ska göra det för första gången - ung eller nybliven svensk! Din röst är viktig.

För övrig kunde jag kostatera att all valpropaganda har förfulat precis hela staden. Papperskorgarna svämmar över och flygblad ligger precis överallt på offentliga platser. Den enda trösten är att det ser precis lika illa ut på Plattan som i Tensta - om inte värre.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Nej, vad roligt med "la ceremonia del Grito" i Stockholm! Det hade varit spännande att uppleva, men jag antar att det var bara speciellt inbjudna som deltog. :)

Håller med dig om valreklamen. Det ska bli riktigt skönt nästa vecka när det försvinner!

Postat av: Annelie

Ja, ambassaden delar ut biljetter till de mexikaner som är registrerade där, tror jag. Vi fick inte ens ta med våra barn :(
Men jag kan rekommendera dig att ha koll på mexikanska sällskapets hemsida (http://www.amexico.se) om du inte redan har det. De dödas dag brukar ft.ex. firas på etnografisk museet varje år.

2006-09-17 @ 09:00:09
URL: http://tensta.blogg.se
Postat av: Johanna

Tråkigt det där med barnen! :( Jag trodde det var en familjefest. Hela familjer är säkert med och firar i México lindo, eller?

Tack så mycket för sajt-tipset! Jag är ju "bara" Mexiko-resenär så jag vet ingenting om vad som händer här i Sverige (eller Sthlm) när det gäller mexikanska traditioner eller dylikt.

2006-09-17 @ 19:53:02
URL: http://pumansdotter.blogspot.com
Postat av: Annelie

Då kan jag verkligen rekommendera firandet av de dödas dag. Det brukar vara firande samt försäljning av mexikanska saker och mat. Det brukar även vara andra aktiviteter under hösten/vintern!

2006-09-17 @ 20:59:44
URL: http://tensta.blogg.se
Postat av: Johanna

Ja, just nu pågår en föreläsningsserie Etnografiska som jag fick tips om via bloggen. Har för mig att det var 6 ggr så jag ska försöka gå någon gång.:)

2006-09-18 @ 14:02:24
URL: http://pumansdotter.blogspot.com
Postat av: Annelie

Jag såg också det. Vore roligt att gå, men jag är osäker på om jag har möjlighet. Annars får jag kanske läsa om det på din blogg :)

2006-09-18 @ 19:55:27
URL: http://tensta.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback