Fler föreningar renoverar fasader

fasadJust nu håller man på att plocka ner byggnadsställningarna utanför mitt fönster. Under några månaders tid har vi nu haft folk som gått förbi utanför köksfönstret, trots att vi bor högst upp. Det ska bli skönt att slippa det och ha persiennerna uppe en större del av dagen!

Detta är det sista huset i föreningen som fått nya, fina fasader. Från betongelement till slät puts i oika färger. Dessutom har balkongerna blivit väldigt fina, med nya räcken bland annat.

Samtidigt håller man på att sätta upp ställningar kring husen borta vid Spånga Kyrka, på Svinningegränd. Det ser ut att bli puts där också men än så länge går det inte att se vilken färg det blir. Jag ska försöka följa deras renovering framöver.

Stadsdelen Tensta byggdes i slutet av 60-talet, så det är på många håll dags för upprustning. Det i kombination med att det byggs nytt känns positivt. Just föränderligheten är en del av ett levande samhälle. Förhoppningsvis kommer den yttre miljön i framtiden att bättre spegla oss som bor här och vårt engagemang. Det är faktiskt det bästa med att bo i en förening som har vågat satsa pengar för att lyfta området - det ger en känsla av att vi som bor här bryr oss om och tar ansvar för boendemiljön. Och jag vet att man gör det på andra håll i Tensta också!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Skönt att få in dagsljus igen!

Hoppas att alla är rädda om den nya fräscha miljön. Det nyrenoverade brukar "få vara ifred".

Postat av: Annelie

Verkligen skönt med dagsljus - speciellt så här års när det är så få soltimmar om dagen!

2006-11-17 @ 21:44:04
URL: http://tensta.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback