Sabuni vill riva - för integrationens skull

Integrationsminister Nyamko Sabuni och hennes parti (fp) skriver idag på DN Debatt att man vill börja riva i miljonprogrammet för att motverka segregation. De beskriver de stadsdelar som byggdes under miljonprogrammet som ”kulturellt fattiga bostadsmiljöer med samma sorts sociala kännetecken hos invånarna”. Jag tog mig friheten att saxa ytterligare några delar ur deras debattartikel:

”Allt är inte värt att bevara. Vi vill därför öppna upp för att delar av områden kan behöva rivas för att mer blandad bebyggelse ska kunna uppföras.”

”Kontor och kommersiell verksamhet i stadsdelar ökar det kulturella livet på gatorna. Möjlighet till företagande och närhet till arbete har också betydelse för sysselsättningen i området.”

”Genom att sammankoppla förorter med varandra och förtäta med varierande byggnader skapar vi bostadsområden som inte isolerar och segregerar utan öppnar upp och integrerar.”

”Det offentliga rummet är en viktig plats där möten med människor utöver den självvalda miljön uppstår. Attraktiva offentliga rum, såsom torg och parker, kan höja hela bostadsområden och göra skillnaden mellan att anses vara ett nedgånget bostadsområde och att vara ett bostadsområde bland alla andra.”

”Samtidigt vet vi att utanförskapet bara kan brytas inifrån. När de boende själva engagerar sig kan förändringen bli bestående.”

Ja, man kan ju fundera på vad det skulle betyda för Tensta. Vissa poänger har de. Jag ser gärna mer företagande och bättre förbindelser med närliggande stadsdelar. Man skulle också kunna fundera på andra möjliga platser att riva lite på. Vad sägs om Ålsten. Väldigt stora hus där. Kan man inte riva några och slänga in lite hyreshus istället - för integrationens skull!

Läs mer:
"Riv i miljonprogrammen för integrationens skull"Kommentarer
Postat av: anton

undra vad hyrorna kommer att bli efter renovering,spelar naturligtvis ingen roll om kommunen betalar,men ändå,ja det är ju tur att vi fått invandringen som kan

förbättra vårt boende,då tydligen standarden inte

räcker till,själv bott i allmännyttan i 30 år i hus från -69 o -62 med en bra standard

2009-03-20 @ 09:55:10
Postat av: Tuija

Hej,

Att riva några stora hus i Ålsten och istället slänga in lite hyreshus. Det var en jättebra ide.

Ha det gott!

Tuija

Postat av: Annelie

Anton: Ja, mitt hus från 1969 är också finfint. Visserligen har det putsats och fejats lite under åren, men planlösningen har ju varit samma hela tiden och den kunde inte vara bättre!Tuija: Ja, varför inte. Men säg den politiker som vågar föreslå något sådant... Ha det gott du också!

2009-03-20 @ 20:19:28
URL: http://tensta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback