Kringvandrande nappar kommer till konsthallen


Foto: Ana Maria Almada de Alvarez/Tensta konsthall

Det händer en hel del på Tensta konsthall. Bland annat presenteras ett projekt som med nappen som symbol uppmärksammar de människor som försvann under militärjuntan tid i Argentina. Ur pressmeddelandet:

"Onsdagen den 26 november kl 17-19 presenterar konstnären Ana Maria Almada de Alvarez projektet The nomad pacifiers på Tensta Konsthall. Hon har i flera år samlat på nappar, och människors berättelser om nappar. Napparna ger hon sedan vidare till andra, som 'adopterar' dem och ger dem nytt liv.

Varje napp har tilldelats ett nummer och ett namn efter någon av de över 30.000 människor (sk. 'chupados') som försvann i Argentina mellan åren 1974-81 under militärjuntans tid. Bland dessa människor fanns Ana Marias bror och hans fru. Många av de försvunna var unga gravida kvinnor, vars barn efter födseln 'välkomnades' till en verklighet under
juntans kontroll där de blev behandlade som 'krigsbyte'. Bebisarna togs från sina mödrar (som dödades) och delades i hemlighet ut bland bödlarnas vänner och bekanta, barn som idag eftersöks av sina mor- och farföräldrar.

Presentation med Ana Maria Almada de Alvarez onsdagen den 26 november kl 17-19. Då uppmanas publiken också att skriva ner sina berättelser kring nappar, och möjlighet ges också att adoptera nappar. Projektet går att ta del av på Tensta Konsthall till och med söndagen den 30 november."

Läs mer:
The nomad pacifiers
Tensta konsthall

Kommentarer
Postat av: Haydee

Åh, synd att jag inte kan gå! Det där låter jätteintressant ju!



Och ja, jag bor sedan i somras i Tyskland och brottas nu med det tyska språket. :)

Postat av: Annelie

Du måste kunna hur många språk som helst nu, eller? Själv pluggar jag spanska, snart klar med det dock.

2008-11-18 @ 21:03:06
URL: http://tensta.blogg.se/
Postat av: Haydee

Hur gür det med spanskan? :)



Heh, SÜ münga är inte sprüken, men finska, svenska och engelska är rätt flytande, och tyskan börjar bli lite lättare att klara sig pü.

2008-11-21 @ 15:07:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback