Ett livfullt gångstråk

97287-5597287-5697287-54

Under mina promenader på gångvägen söder om Tensta, genom det som kallas för Tensta hage, kan jag inte låta bli att associera till en boardwalk. Ni vet, sådana som man ser i amerikanska TV-serier, spikraka gångvägar som löper längst stranden där folk går, åker rullskridskor och njuter av solen. Visserligen är en boardwalk byggd av trä, men en solig dag söder om Tensta kan man få lite samma känsla. Familjer promenerar med barnvagnar. Cyklar viner förbi, stavgångare pustar sig framåt medan en joggare är på väg att slå rekord. Irriterat flyttar man sig för mopederna som dundrar förbi. De är borta lika snabbt som de kom. En man på rullskidor stakar sig energiskt vidare. På en bänk intill gångvägen sitter två farbröder och pratar ett språk man inte förstår. Borta vid konstgräsplanen tränar ett fotbollslag inför höstsäsongen. Gravida kvinnor vaggar mot
Familjecentralen för att träffa barnmorskan. En dagisgrupp på led är på väg tillbaka hem för lunch. Var har de varit? En hare skuttar i ilfart upp mot skogsdungen. Skrämd av alla människor som trivs i solen.  


Alltid finns det något att titta på, något nytt att upptäcka. I vinter blir det pulka, skidor och skridskoåkning på Spånga IP.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback