Basketderby i Tenstahallen

97287-92I morgon den 11 oktober spelar Tensta basket  mot Blackeberg i Basketettan. På sin hemsida beskriver Tensta basket utmaningen:   

”Tensta Baskets unga men talangfulla trupp har hemmapremiär. Ett derby mot starka Blackeberg som kan sluta hur som helst. Första matchen i Basketettan slutade med en snöplig förlust mot Hallsta. 3p förlust i en match där många viktiga spelare var borta visar att laget blir att räkna med. Fri entré till matchen som vi hoppas blir fullsatt.”

 
Det låter som att det kan bli riktigt underhållande. Klockan 19.00 börjar matchen i Tenstahallen.    


Jag visste faktiskt inte att det fanns en idrottshall, utan trodde att det bara var simbassäng i Tenstahallen. Inför bomässan som hölls i Tensta i augusti i år hölls en arkitekttävling om Taxingeplan intill Tensta centrum. Idag ligger bland annat ett stort och inte så vackert parkeringshus där, men i det vinnande förslaget hade en idrottshall tagit dess plats. Den skulle ha en publikkapacitet på 1500 personer och skulle även kunna fungera som konserthall. Låt oss hoppas att det blir verklighet av dessa planer. Idrott är ett utmärkt sätt att överbrygga klyftor mellan områden och grupper i samhället. Vår nya stadsminister Fredrik Reinfeldt talar gärna om sin tid som basketspelare i Tensta tigers som just ett exempel på detta. Återstår att se om dessa tankar är något som genomsyrar politiken i Stockholm – där moderaterna också tagit makten.  

Läs mer om basket här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback