Premiär för mosaikvägg och blomstergerilla

97287-16797287-168
Mingel framför mosaikväggen. Detalj.

Igår var det invigning av mosaikväggen på Café Afrodite. Väggen är ett av de två vinnande förslagen i
tävlingen bland studenter på arkitekturskolan.

 

Under en veckas tid har de blivande arkitekterna arbetat i sextimmarsskift dygnet runt inne på kaféet med att sätta upp de små mosaikplattorna på väggen. En detaljerad plan användes för att få alla färger på rätt plats. Resultatet är ljust och fräscht och kaféets ägare såg väldigt nöjd ut under gårdagen. Både med sin vackra vägg och det välfyllda caféet, som vanligtvis endast gästas av män. För mig var det första besöket. Vi får väl se om det blir fler så småningom.  


Det andra förlaget som genomfördes var ”Tensta Green Guerilla” – en ”gerillarörelse” som planterar blomsterlökar längst upptrampade genvägar i Tensta. I konsthallens lokaler visade en videosnutt, där några personer gräver hål i marken efter skymningen. Det ger onekligen en känsla av kriminella handlingar. Tydligen var det fler som tänkte så. En av gerillamännen hade legat och grävt länge på samma plats när ett par poliser kom fram och frågade om han möjligen hade lagt märke till någon man i buskarna – man hade fått ett samtal om det. ”Det kanske är jag” svarade mannen med spaden i högsta hugg, varpå poliserna undrade var han egentligen höll på med. ”Planterar tulpaner”. Poliserna avvek och lät honom fortsätta.  Totalt grävdes omkring 4000 lökar ner i marken, mestadels tulpaner men även påskliljor och en och annan lilja.  


Studenterna verkade glada, det är inte varje dag deras idéer omsätts i verklighet. Tor Lindstrand som är initiativtagare till projektet, verkade också mycket nöjd. Han hade förhoppningar om fortsätta att arbete på liknande sätt i Tensta. Han är väldigt välkommen tillbaka, liksom alla idérika och duktiga studenter på arkitekturskolan. Flera av förslagen som inte genomfördes skulle definitivt kunna lyfta vårt område ytterligare. Tack för ert hårda arbete!

Se bilder och läs mer om projektet här.


Kommentarer
Postat av: Junitjej

Vilken fin mosaikvägg! Trevlig blogg, förresten! GOTT NYTT ÅR!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback