Tensta får pimpad trappa

Alla som var här under bomässan 2006 minns säkert ged goda stämningen som rådde i centrum. Det var en riktig folkfest. Delvis berodde den på de tillfälliga förändringar i miljön som bland annat konsthallen hade iscensatt. Ett av de bästa initiativen var en trappa som förband Taxingeplan utanför konsthallen, som hade frövandlats till Piazza Taxingeplan med torget vid centrum.

Efter bomässan tog man dock ned trappan, som även fungerade som läktare för olika arrangemang.  Konsthallen var återigen svåråtkomlig och den fina Piazzan låg hopplöst avsides. Trots att de flesta då verkade överens om att en permanent trappa vore bra för Tensta, har inget hänt sedan dess. 

Inte förrän nu. idag kom myheten att Stockholms stad bidrar med hundra tusen kronor till projektet "Pimp my kommunaltrappa".  Pengarna kommer från en nybildad fond för innovativ kultur. Det ska bli spännande att se vad man hittar på med pengarna.

Projektledaren Katrin Behdjou Arshi berättade nyss i Radio Stockholm om hur det är tänkt. Själva pimpningen kommer att ske med hjälp av tenstaborna i form av en stor workshop. Tanken är att människors berättelser, i form av bilder, texter, föremål eller annat, ska integreras i trappan som utsmyckning. Förhoppningen är att trappan ska stå klar till Tensta marknad 2009.

Läs mer:
Stockholm stöder pimpad kommunaltrappa
Konsthallen om Pimp my kommunaltrappa!

Tidigare inlägg om Piazzan:
Piazzan glömd och konsthallen undangömd?  (060908)
Piazza Taxingeplan - tillfällig framgång eller varaktig förbättring? (061024)
Vårstämning på Piazzan (070510)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback