Tensta och Tibet möts i Kungsträdgården

image267Tunelbanans blå linje förbinder Tensta/Hjulsta i ena änden med Kunsträdgården i den andra. Och där, längst bort på den blå linjen, har Livstycket från Tensta slagit upp 40 tibetanska tält i freden tecken. Jag minns att Birgitta Notlöf, Livstyckets grundare, pratade om projektet redan för ett år sedan när hon på Tensta Träff talade om det då aktuella samarbetet med Svenskt Tenn.

Nu har Livstycket istället tagit hjälp av organisationen Individuell människohjälp och och utvalda konstnärer för att förverkliga en omfattande den omfattande fredsmanifestationen "Peace begins with you and me". Till och med på söndag står 40 tibetanska katastroftält uppslagna i Kungstädgården, för att därefter fördas ut i världen. Några av dem har dekorerats av utvalda konstnärer och deltagare från Livstycket. Birgitta Notlöf säger:

-Peace begins with you and me vill hedra freden istället för att fokusera på kriget. De tibetanska tälten är den ultimata symbolen för fred! Tibetanerna är det enda folket som envetet och i alla lägen hävdat icke-våldsprincipen.


Mer att läsa:

Projektet har fått lyckönskningar av Dalai Lama.

City: Hon förvandlar Kungsan till ett flyktingläger

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback