Sund reaktion blir sensation i Aftonbladet

Hur gick det med gårdagens finbesök i Tensta? Det bidde i alla fall en ledare i Aftonbladet. Tyärr handlar det inte så mycket om vad som faktiskt sades, utan mest om annat. Som det faktum att polisuppbådet kring justitieministern gjorde att ”flera invånare stannade poliserna för att oroligt fråga: ’Har det hänt något?’” Som om det vore något konstigt. Jag tror att de allra flesta vid åsynen av ett gäng poliser reagerar just så. Har det hänt något? Det är en sund reaktion. Vore det bättre att folk reagerade på full polispådrag med en axelryckning?

Vidare raljerar ledarskribenten över poliskontorets öppettider. Det är inte första gången. Om någon hade brytt sig om att ta reda på varför hade det framgått att poliskontoret inte är ett kontor i vanlig mening dit medborgara kan komma för att göra anmälningar och dylikt, utan med en plats för poliserna att kunna dra sig tillbaka under de arbetspass de är tänka att ha ute på stan. Hela poängen är att poliserna inte ska sitta där inne, utan vara ute och röra sig. Vilket de också gör. Jag tycker att det är ganska vanligt att se poliser i och kring centrum, särksilt sommartid.

För övrigt tror jag inte alls att situationen i Tensta handlar så mycket om polisen, utan om helt andra saker. Meningsfulla aktiviteter för ungdomarna, sysselsättning för deras föräldrar, bra förebilder i närmiljön. En som säkert har en helt del att säga om det är Guleed Mohamed som figurerar på bild tillsammans med Beatrice Ask. Jag hade mycket hellre läst om vad han faktiskt sade och vad hon svarade – än om ledarskribentens förutfattade meningar om hur det är, eller borde vara, i Tensta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback