En ny sida av förorten i FÖRORT

För några dagar sedan kom det ett mejl som informerade om att en ny tidning om förorten kommer ut den 1 juni. Den kommer att finnas att hämta på pizzerior och kebabställen. Så här stod det:

"Den 1 juni kommer en ny tidning med det raka namnet FÖRORT att lanseras. Tidningen är ett initiativ taget av förortsbor som ville göra en nöjestidning som inte handlade bara om tretton personer inne i stan.
- Tidningen FÖRORT kommer att bli en stor överraskning för många. Den visar en ny sida av förorten som inte har visats tidigare, säger Selda Evgin, 27-årig chefredaktör som tidigare frilansat för DN På Stan och Gringo, bland annat."

Redan nu kan man dock läsa tidningen på 
www.forort.se.

"Det började i Tensta" skriver Selda Evgin i ledaren om sin egen bakgrund.  Hon menar att det är dags att få upp ögonen för allt bra som händer i förorten, bejaka det. I tidningen ryms vardagliga betraktelser, porträtt av intressanta personligheter och en artikel om arbetslösheten i förorten. Ett kalendarium har man klämt in också, som dock inte ser särkilt välfyllt ut.

Det är svårt att skapa sig en uppfattning om tidningen genom att läsa den på skärmen. Jag får väl helt enkelt gå ner till nåt kebabställe och hämta mitt eget ex i morgon. En sak tyckt dock redaktionen ha missat, att de inte är först ut att göra en nöjesguide om förorten. Men det är ett gott teckan att det dyker upp fler tidningar som fokuserar på förorten. Förhoppningsvis betyder det att fler skribenter från Stockholms förorter kommer fram, inte bara sådana som passar in i Gringos bild av en förortsbo.


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback