Trädfällning vid Spånga kyrka

97287-180

Igår när jag gick förbi Spånga kyrka fick jag syn på detta. Högt upp i ett träd arbetade en man. Med hjälp av linor och en motorsåg sågade han ner stammen bit för bit. På marken nedanför stod en annan man och tog hand om de tunga stockarna som föll. En tredje körde iväg dem med hjälp av en liten traktor.

Den här typen av trädfällning, som
tydligen kallas sektionsfällning, används när man vill vara försiktig och inte skada närliggande hus, eller i detta fallet även gravar. Yrkesgruppen som är specialiserade på arbetet kallas arborister, eller trädvårdare. Arboristerna är fortfarande få i Sverige, men jag tycker att det är fascinerande att de finns. Tänk att det finns människor som har specialiserat sig på att ta hand om träd - som hänger och klättrar högt upp i den kalla vinterkylan.

Jag vet inte hur mycket av träden som fälldes. Jag hoppas att de stora och ståtliga träden till vänster på bilden fick stå kvar i alla fall!

Så här såg det ut på gatan utanför kyrkogården:

97287-181

Kommentarer
Postat av: elaina

Hej!
Va kul att Du fick syn på mitt inlägg om Livstycket! Risken finns att jag åker dit igen, ska spara pengar å gå på deras ÖppetHus nå´ngång! Hoppas det inte är fullmåne, blir nämligen oftast helt KÖPGALEN då!
=0), elaina.

Postat av: Annelie

Det är roligt att gå när det är fullt med folk. tyger och tryck i hela lokalen. Den femte maj blir det i alla fall vårmarknad! Om det är fullmåne vet jag inte :)

2007-02-23 @ 09:53:59
URL: http://tensta.blogg.se
Postat av: alias anneli

Vad festligt! Jag har inte tittat in i din blogg på ett par dagar. I mitt jobb idag, ringde jag till just en arborist.Det gör man inte var dag direkt. Så vad snopen jag blev när jag kom in i din blogg! Ja, de är skickliga minsann. Vilket arbete de behärskar. En sak att beskära små frukträd, men när det handlar om träd på parkmark så...

2007-02-23 @ 21:42:59
URL: http://anneli.webblogg.se
Postat av: Annelie

Vilket lustigt sammanträffande. Hm... nu blir jag ju nyfiken på vad du jobbar med, eftersom du ringde till en arborist :) (Jag är nyfiken på det mesta i min omgivning.)

Jag gick förresten förbi idag igen och kunde konstatera att det stora trädet till vänster står kvar. Tur det!

2007-02-23 @ 22:07:39
URL: http://tensta.blogg.se
Postat av: Ulf Larsson

Hej Vilken fin samling av bilderna du gjort med den i mitten som är en cirkel. Det ser proffsigt ut!

Postat av: Annelie

Det var roligt att höra, för jag är verkligen inget proffs.

2007-02-25 @ 18:58:32
URL: http://tensta.blogg.se
Postat av: David

Där ser man, nu har man lärt sig något nytt & roligt för en gång skull. Arborist kommer nog säkert från latinet. Tänkte på att "arbol" betyder träd på spanska.

2007-02-27 @ 10:27:02
URL: http://www.goliath.nu
Postat av: Anneli

Blogg verkar ha fått för sig att jag är ett spam??
Jättemånga kommentarer sorteras bort. Jag kan inte ens svara på kommentarer på min egen blogg. Trist. Det ska bli intressant att se om den här fastnar. Skrev här förut om att Trädmästarna (som är arborister) sköter om våra ekar. Det låter som om vi bor på ett gods, men det gör vi inte. Vi har hur som helst flera stora ekar på tomten och det är så underbart att se dem svinga omkring i de stora träden som om de vore äppelträd.
Idag har jag varit på Livstycket och handplockat lite fler saker:)

2007-02-28 @ 16:47:53
URL: http://flitigamyran.blogg.se
Postat av: Annelie

Jag har också haft problem till och från, det verkar alltid vara något fel på blogg.se...

Vad härligt att ha ekar, det är klart att de förtjänar att omhändertagas på bästa sätt!

Jag ska kolla in i shopen...

2007-02-28 @ 20:30:17
URL: http://tensta.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback