E18 byggs om med början i höst

Det har länge varit prat om att bygga om E18 utanför Tensta och Rinkeby. Hur man ska göra det finns det många åsikter om, men nu verkar Vägverkets planer vara på väg att förverkligas. Tack vare att Stockholms stad ger ett förskott på 665 miljoner kronor kan bygget komma igång redan i höst, enligt Aftonbladet.

Genom ombyggnaden vill man bland annat minska antalet olyckor, förbättra framkomligheten och minska bullret för de boende. Två överdäckningar av motorvägen vid Tensta och Rinkeby är planerade. Många skulle dock hellre se en tunnel för hela sträckan.

Vad jag förstår kommer man också att underlätta för trafikanter som åker mellan Rinkeby och Tensta genom att bygga en ny lokalgatan mellan stadsdelarna. Det är verkligen behövligt.

Jag förstår att människor vill skydda naturområden, men samtidigt är kommunikationer nödvändiga för att människor skall kunna mötas. Tensta är en väldigt isolerad stadsdel, svår att ta sig in i. Dra gärna vägar till Solhöjden, Lunda, Kista, Rinkeby, men utan att föra för stora ingrepp på naturen. Det tror jag att Tensta skulle vinna på.

Länkar:
DN refererar kommunfullmäktiges debatt om utbyggnaden - en livig sådan!
Vägverkets planer - väldigt kortfattat. Det finns även en interaktiv karta.

Kommentarer
Postat av: Davito

Det kommer bli intressant och se hur de löser hela uppbygget av E18, minnst sagt under processen om det kommer bli någon större trafikkaos under tiden.

Postat av: Annelie

Ja, verkligen. Jag har inte riktigt greppat exakt hur vägen ska byggas om, men det kommer säkert att innebära problem under tiden. Säkert även för de boende intill E18 också, med buller t.ex.

2007-02-21 @ 18:08:00
URL: http://tensta.blogg.se
Postat av: Ulf Larsson

Vill bara säga: Mycket dåligt beslut! barnen på Elisnborgssskolan kommer att ha skolgård och klasssrum 10 meter UNDER nya E18! Vi som bor längs med E18 kommer att få känna av bullret och smutsen dels under byggprocessen och sedan när det är färdigbyggt! All forskning visar att buller ger högt blodtryck och att lägga en förskola och småstadieskola under E18 är redan vetenskapligt bevisat vad det leder till. Se bara hur det varit i innerstaden! Synd att Tensta inte har och har haft några drivande politiker sedan John Olles tid! Vi får tacka Nalin Pekgul och Abdou Goriya för att de röstade fram detta förslag!

Postat av: Annelie

Enligt Vägverkets indrmation är en av orsakerna till ombyggnationen att minska bullret för de boende. Jag vet inte hur det ska genomföras i praktiken, dock. Har inte sett någon detaljerad plan.

En politiker som arbetar för det du efterfrångar är miljöpartiets Yvonne Ruwaida. Hon har även en blogg: http://actforsolidarity.webblogg.se

2007-02-25 @ 19:10:17
URL: http://tensta.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback