Bolibompa från Hjulsta

Igår tittade jag på Bolibompa med min dotter när vi plötsligt kände igen oss. I en serie barndokumentärer skildras tillvaron på förskolan Månstugen i Hjulsta. Svt skriver på sin hemsida:


"Femåringarna Amina, Aja, Julius, Ali, Mustafa, El-Kasem, Danait, Danait, Laura, Idia, Markos, Markus och Hamoudi går alla i förskoleklassen på Månstugan i Hjulsta nordväst om Stockholm. I sex avsnitt får tittarna följa barnens vardag, som vid första anblicken kan verka tämligen vanlig. Men om man ger sig tid att titta lite närmare, upptäcker man något stort - mitt i allt det vanliga."


Barnen fick i programmet besök av musikpedagogen Mallo Vesterlund, som vi kände igen från invigningen av
Matteverkstaden i Tensta bibliotek. Hon tog med gruppen ut på ängen mellan Tensta och Solhöjden och lekte med ett stort tygstycke som liknade en fallskärm. Leken stimulerade barnens sinnen och orden handlade om färg, plats, aktiviteter. Barnen verkade ha väldigt roligt, precis som i matteverkstaden.


Serien om Månstugan består av sex program. Det ska bli roligt att se mer av Mallo Vesterlunds metoder och förskolans verksamhet. För barnen som bor i Hjulsta och Tensta är det säkert roligt att känna igen sig i miljöerna på tv.


Även i UR:s nya program Barnet och orden - om språk i förskolan kommer vi att kunna se ett inslag från Hjulsta. Den 22 april handlar programmet bland annat om förskolan Solstrålen och hur musiken används för att stötta språkinlärningen.

Länkar:
SVT: Förskolan Månstugan
Månstugans hemsida
UR: Om barnet och orden
Mallo Vesterlunds verksamhet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback