Att odla grönsaker och framtidstro

Igår hördes brandbilar i Tensta. Det var tydligen Enbacksskolan som hade drabbats av en mindre brand. Peronalen släckte den på egen hand och ingen kom till skada. Lär mer i Aftonbladet.

Ungdomar på Järvafältet ser dystert på framtiden, i alla fall om man ska tro den undersökning som City skriver om. Tidningen väger dock upp bilden av utanförskap och hopplöshet genom att intervjua några ungdomar i Hjulsta som inte känner igen sig i att deras område skulle vara fyllt av problem.
Undersökningen har genomförts av en irakisk-svensk förening som heter Al-Rafden. Det går att läsa mer om undersökningen på deras hemsida. Det är säkert ett bra initiativ, men det är nog på sin plats att inte an kritisk hållning till undersökningens genomförande. Som man frågar får man svar...


Ett reportage om koloniodlingar i Stockholm
visades i fredagens ABC, där man bland annat besökte Lilla Rinkeby och Hjulsta koloniföreningar. En man i Hjulsta menade att man "inte bara odlar grönsaker, utan också kontakter" genom att ha en kolonilott. En kvinna som odlade i Rinkeby tyckte att det vara bra att komma ut, särkilt för hennes tre barn som samtidigt lärde sig mer om naturen. Ett trevligt reportage som visade på likheter mellan innerstad och förort, violinist och hemspråkslärare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback