Koll på läget i Spånga-Tensta

97287-102På torsdag är det sammanträde i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. Klockan 18.00 i Spånga Folkan diskuteras en rad frågor och alla som är intresserade kan komma. På Stockholms stads webbplats "Insyn" kan var och en som vill ta del av dagordningen för mötet, samt klicka sig vidare till olika handlingar som ligger till grund för beslut.

Bland annat upptäcker jag att Lidl är på väg att etablera sig i Tensta. Fastigheten kommer att byggas på Åvingegränd, som ligger precis intill E18. En butikslada på 1500 kvadratmeter kommer att börja byggas år 2008. Stadsdelsnämnden är positiv till etablering av fler lågpriskedjor. Där ser man!

Vidare kommer ansökningar om pengar till en rad projekt inom ramen för Stadsdelsförnyelsen att godkännas eller avslås. Bland det som ser ut att bli av kan jag nämna en portabel kulturscen i Tensta centrum att ta fram vid behov (100 000 kr), fortbildning för pedagoger inom förskolan om Spånga-Tenstas plats i Stockholms historia (100 000 kr) samt bidrag till Kvinnojourens fortsatta verksamhet (390 000 kr). Förvaltningen föreslår att avslå bland annat  en konstnärlig utsmyckning av Hjulstaskolans nya idrottshall samt ett antidrogprojekt hos Assyriska föreningen.

En ny förskola kommer att byggas bakom Tensta gymnasium, den plats som nu används som parkering.
Före nämndes möte hålls dessutom ett samrådsmöte om upprustningen av Spånga centrum. Det börjar klockan 17.00.

Jag ska erkänna att jag aldrig varit på något öppet möte i stadsdelsnämnden och jag kommer inte att gå på detta. Men det är verkligen positivt att det sker så öppet, att man till och med kan ta del av handlingar via internet. Vanligtvis litar vi medborgare på att bli informerade om förestående förändringar, men med detta verktyg har vi möjlighet att på ett enkelt sätt själva ta reda på hur det ligger till. Även om du inte är intresserad så vet du nu att möjligheten finns.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback