Framtiden för stadsdelar kring Järvafältet

Stockholms nya stadsbyggnadsbogarråd Mikael Söderlund porträtterades i SvD den 7 november. Han uttalade sig bland annat om Järvaområdets framtid, om hur man kan knyta ihop Tensta och Rinkeby med Kista.
- Naturreservatet som man nu har inrättat är ett problem, liksom synen på Järvafältet som ett museum. Jag vill se att tvärbanan förverkligas. Den ska vara ett integrationsverktyg och inte bara en kommunikationslänk. Järvafältet ska vara en levande stadspark, inte bara ett stort fält mellan två från varandra isolerade stadsdelar.

Söderlund var en av deltagarna på seminariet om bomässan i onsdags. Där framfördes liknande idéer från andra håll. Jag håller med om att områdena måste knytas ihop. Järvafältet skulle också kunna bli mer tillgängligt för oss som bor i närheten. Dessutom behövs fler attraktioner och aktiviteter på fältet.

Ett annat problem är skyltningen på Stockholms del av Järvafältet. I somras cyklade vi omkring en hel del där. Att hitta till de sevärdheter som finns i Järfälla eller Sollentunas delar av fältet är inga problem, men Stockholms kommun verkar ointresserad av att hjälpa folk att hitta rätt.

Jag har heller inte lyckats hitta någon bra karta över Järvafältet som visar cykel- och gångvägar i hela området. Varje kommun gör sin egen karta - kanske dags att börja samarbeta?

Kommentarer
Postat av: O L G A

Jo, vi har en cykel-karta över Järvafältet, vill jag bestämt minnas som vi skickade efter från "cykel-sällskapet".

Postat av: Annelie

Är det över hela fältet? Vi letade och letade men hittade bara av delar av fältet...

2006-11-11 @ 22:20:40
URL: http://tensta.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback