Berättelser från en volontär i Indien

Varje år flyr över 2 000 människor från det kinaockuperade Tibet. De vandrar i flera veckor över snötäckta berg för att finna en bättre framtid i Nepal eller Indien. Många blir arresterade på vägen, fängslade och torterade av kinesisk polis – andra går under av kyla, svält och ansträngning.

Orden kommer från den svenska biståndsorganissationen Individuell Människohjälps hemsida, där man beskriver sitt arbete i sjutton länder runt om i världen. Bland annat hjälper man fattiga att skaffa sig en egen försörjning, en del produkter som tillverkas av dem finns att köpa i butiken på hemsida.  Organisationen har även volontärer som arbetar ute i världen. En av dem är Åsa Sandler som har varit i Indien i två månader och arbetat på en skola med tibetanska elever.

tisdag den 21 november kommer hon till Tensta bibliotek för att berätta om sina upplevelser. Klockan 18.00 börjar det. Det är fri entré. Kanske ses vi där?


Läs mer om
Individuell Människohjälp och deras arbete i Indien. Det går även att läsa några rapporter från Åsa Sandlers arbete i skolan.

Mer om Tensta bibliotek och evenemanget här.

Kommentarer
Postat av: Haydee

Det där lät intressant! Jag får ta och fundera över en liten resa till Tensta med andra ord..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback